Ut i naturen

Våren är i full blom och sommaren står för hörnet. När is och kyla nu släpper sitt grepp om landet är det kanske dags att ge sig ut i naturen.

Är det någonting vi i Sverige har det gott om så är det vackra skogar och sjöar som väntar på att vi ska upptäcka de. Allemansrätten och den svenska sommaren är perfekta utgångspunkter för dig som söker ett roligt och spännande friluftsliv.

Det finns massvis av vackra platser i din närhet som är perfekta för utflykter i sommar. Ta med dig familj eller vänner och njut av vårt avlånga land. Det kostar inget och du kan få minnen för livet.

Viktigt att tänka på är att se till att klä sig ordentligt. Rejäla kängor och kläder är jättebra att ha för att undvika skador. Det kan också vara skönt att ha med sig ombyte om vädret skulle ändras. Den svenska sommaren är inte alltid den mest konsekventa när det kommer till väder.

Allemansrätten är väldigt tillåtande för dig som gillar att vistas i naturen. Den uppmuntrar till ett rikt friluftsliv. Det finns dock såklart vissa regler, till exempel kring var man får elda. Det kan därför vara bra att kolla upp vad som gäller innan du ger dig ut. Chansen är stor att du får göra det du tänkt göra, oavsett om det är plocka bär eller vandra. Dock kan det vara skönt att vara säker så du inte stöter på några överraskningar.

Så klä dig rätt och läs på om allemansrätten. Den svenska naturen väntar.

This entry was posted in Hälsa. Bookmark the permalink.