Underhållning på festen

Ska ni ha en liten förfest? Det är alltid roligt om en fest är lite organiserad, även om den inte ska pågå hela kvällen. Här kommer våra favorittips på hur man skapar en riktigt rolig fest!

Förfestspel

Många gillar att spela spel, inte minst när det bjuda på lite alkohol till. Varför inte bjuda hem närmsta vännerna och köra några partier drinkroulette eller Bingoshot? I drinkroulette väljer alla ett eller flera nummer som sina. Sedan snurrar man hjulet och kastar i kulan. Den person som äger numret där kulan stannar ska tömma glaset. sedan rullar man på nytt. Samma dryckesregler finns i Bingoshot fast man spelar så klart Bingo istället. Man behöver inte ha rena vodkashots till spelen. Istället kan man få hälla upp det man vill i glaset så man inte blir för full och somnar innan festen ens hunnit börja.

Inom denna kategori finns också kortspelen. Med en enkel kortlek kan man göra olika förfestspel. En variant är en pyramid av kort. Alla får två dolda kort som de ska komma ihåg. Sedan vänds nedersta raden av pyramiden upp. Varje kort här är värd två klunkar. Första spelaren kolla om några av korten har samma värde som ett av hans eller hennes dolda. Om de har det får den personen dela ut en klunk till någon. Så går man laget runt sedan vänds nästa rad upp och då ökar varje korts värde med två och så vidare. Här kan du läsa om en annan pyramidversion.

Roller

När gästerna kommer in kan man be dem att dra en lapp. På den ska det stå ett namn på en känd person som alla känner till. Man kan också ta namn på alla gäster om man vill men risken finns ju att man drar sig själv och måste dra om. När alla har kommit måste de prata och bete sig som sin roll tills någon listar ut vem man är. Det behöver inte finnas några vinnare eller förlorare, det är bara ett roligt sätt att starta festen och skapa en lättsam stämning.

This entry was posted in Nöje, Varor på nätet. Bookmark the permalink.