Storfilmer 2014

Ett nytt filmår är här! Förra året gav oss briljanta filmer som Peter Jacksons ”Hobbit – The desolation of Smaug” och Quentin Tarantinos ”Django unchained”. Hollywood har sedan flera år tillbaka en försmak för att göra uppföljare, trilogier och remakes.

Hur många gånger ska vi behöva se nyinspelningar av Spindelmannen och Hulken? Superhjältefilmen har fått hög status sedan ”The Avengers” kom ut 2012, men det medförde även att alla superhjältar skulle få en lika mörk och realistiskt ångestfylld nyinspelning som Läderlappen fick i ”Batman begins”. I år blir uppföljarnas år när superhjältarna kommer tillbaka för att klara nya (läs gamla) problem.

2014 kommer att ge oss en ny X-men: ”Days of futures past” där Wolverine skickas tillbaka i tiden för att ändra det förflutna. Vi får även se Captain America i ”Return of the first avenger” där kaptenen tvingas slåss mot sitt förlutna både psykiskt och fysiskt när en gammal sovjetfiende gör sig påmind. Sedan kommer såklart Spindelmannen i den originella titel ”The amazing Spider-Man 2”. Den här gången verkar Peter Parker behöva slåss mot en hord av superhjältar som skickats ut av den onda företaget Oscorp.

Det är ju frågan om han räknas som en superhjälte, men ”Robocop” kommer äntligen tillbaka i en fräsch nyinspelning med svensken Joel Kinneman som superpolisen. Ett nytt superhjältelag fick även plats på Hollywoods att-göra-lista: ”Guardians of the galaxy”, en seriebok från 1969″ ska få visa vad de går för.

Andra filmer som vi redan sett som kommer på bio i år är ”Godzilla”, ”Dumb & Dumber 2”, ”Dawn of the planets of the apes”, ”The expendables 3”, ”Paranormal Activity: the marked ones”, ”Transformers: age of extinction” och ”300: rise of an empire”. Listan kan göras längre men det här verkar bli de största. Många har exempelvis längtat efter en uppföljare till ”Dum och dummare” i årtionden och 300 kommer inte göra en besviken på det visuella planet.

Sedan har vi filmer med lika stor budget, och större, som superhjältefilmerna. Filmer som verkar bli intressanta och som ni inte borde missa. ”Maleficent” ser ut att bli spännande. Här får den onda häxan från klassikern ”Törnrosa” göra sin röst hörd. Nu får vi äntligen veta mer om Disneyskurken som vid ett flertal tillfällen röstats fram som den ondaste av dem ondaste i Disneyvärlden. ”Frankenstein” kommer upp på bioduken och manusförfattarna ser ut att ha tagit några friheter när de adapterade Shelleys fantastiska bok. ”The legend of Hercules” ser ut att berätta den gamla mytologin om Herkules stordåd i sann anda. Och vi ska inte glömma För er med lättsammare smak kommer ”LEGO”: en långfilm helt i lego. Det kommer att bli fantastiskt!

This entry was posted in Nöje. Bookmark the permalink.