Sköna och smidiga amningskläder

Att ha funktionella och snygga amningskläder gör det smidigare och skönare för dig och ditt barn vid amningen.

Kroppen har under nio månader genomgått en kontinuerlig förändring och även en påfrestande förlossning så det är lätt att inte känna sig speciellt bekväm med sin kropp. Ansvaret för en ny liten medborgare och kanske sömnlösa nätter gör det också svårare att känna sig glamorös. Amningskläder handlar om komfort snarare än kroppsnära plagg och höga klackar.

Bekväma kläder

Kläder som du ska bära under tiden efter förlossningen bör inte strama för mycket. De ska sitta bekvämt och inte sitta åt i vare sig midjan eller längre ner. Kombinera mjuka och lösa byxor eller kjol med en lös överdel så som en tunika, lång cardigan i omlottmodell, oversized t-shirt eller tröja. Sköna tights ger en fin silhuett som markerar benen på ett fint sätt.

Mönster hjälper till att dels kamouflera matfläckar från ditt barn men även områden där du kanske har lite extra vikt. Mönstrade överdelar är perfekta. Leta efter klänningar och blusar med smart knäppning fram som underlättar amning. Ofta är vanliga klänning som du kanske redan har i din garderob inte praktiska när du ammar. Att köpa mammakläder och amningskläder i ett kan spara pengar och är en möjlighet som det kan löna sig att fundera över.

Smarta amningströjor och amningsnattlinnen underlättar när du ammar och på Graviditetskollen finns det ett stort utbud med mysiga kläder. Många vill bada tillsammans med sitt barn och fina badkläder finns idag.

Varm överdel

Under vissa delar av året, speciellt vinterhalvåret, så är du när du ammar känslig för bröstinflammationer. Välj varma överdelar som hjälper till att hålla framförallt brösten varma samtidigt som de är lättillgängliga för ditt barn när hungern sätter in. Tvådelade klänningar eller varianter med öppning fram är smidiga amningsplagg. Välj material som andas och minskar sannolikheten att du svettas men samtidigt håller dig varm.

This entry was posted in Mode. Bookmark the permalink.