Shopping till barnkalaset

Att fylla år är stort för de flesta människor, men för barn är det nästan alltid extra stort. Bästa sättet att fira en födelsedag är att ställa till med kalas. För att det ska bli lyckat krävs en del förberedelser, men med rätt grejer blir det en fest som barnen sent kommer att glömma.

tårta

Först och främst bör man fundera på om kalaset ska ha ett temat – att ordna kalas utan tema går såklart också utmärkt, men ett tema brukar kunna höja festen ännu ett snäpp. Olika teman kräver olika inköp. Till ett halloweentema kan man t.ex. köpa fejkad spindelväv, ansiktsmålning i läskiga färger och ingredienser till ett ”blodigt” bål, medan ett discotema kräver glitter, ballonger och andra partyprylar.

Oavsett vad för tema kalaset får så bör det serveras mat och dryck. Ett saftbål är ett fint sätt att visa att det här är mer än en vanlig lördag, och roligare att servera än vanlig läsk. Barnkalas är mer eller mindre synonymt med tårta, så det är också någonting som behöver shoppas i förväg – antingen från ett bageri, eller i form av ingredienser för att göra en egen på hemmaplan.

Det är ofta väldigt uppskattat med en aktivitet under dagen. Att leka fiskedamm är klassiskt alternativ som brukar bli succé. Påsar med godis och annat gott ska köpas och förberedas. Välj också ut ett bra ställe att sätta upp ett tyg. Något annat som verkligen brukar gå hem är att anordna en skattjakt. Det kräver mer förberedelse, med skattkartor, gömda skatter och gärna små hinder och gömmor, men i slutändan brukar det bli fantastiskt spännande för barnen.

Det kan låta omständligt, men i sanningens namn brukar ett lyckat barnkalas vara värt jobbet – både för barn och föräldrar. Det går dessutom att göra det lätt för sig – istället för att behöva flänga runt halva stan för att hitta allt som behövs kan man kolla in Kalaskungen.com som både är en bra portal för att hitta produkter till barnkalas, men också för att få inspiration till nästa fest.

This entry was posted in Nöje, Shopping, Varor på nätet. Bookmark the permalink.