Säkerhetsprodukter

Ditt hem är din borg, eller hur? Men hur har du det med säkerheten i ditt hem egentligen?

Brand

Nu för tiden har nog alla skaffat en brandvarnare. En sådan ger en hög säkerhet mot att skadas vid en eventuell brand. Många har råkat ut för att brandvarnaren har gått igång då man har stekt mat i köket och haft lite för hög värme. Vad många gör då är att plocka ur batteriet för att få tyst på brandvarnaren men då gäller det att sätta tillbaks det också så att inte brandvarnarfunktionen går förlorad.

En brandsläckare kan betyda skillnaden mellan små brandskador och ett nedbrunnet hus. Vid brand är tidsfaktorn oerhört viktig. Kan man bekämpa en liten brandhärd snabbt kan man undvika att bostaden blir helt övertänd. En kraftig matta kan även fungera som brandfilt att kväva elden med.

Inbrott

Ett inbrott behöver inte vara farligt i sig, men kan komma att kosta en hel del och framför allt kan det vara en mycket traumatisk upplevelse att komma hem och upptäcka att någon har rotat igen ens personliga ägodelar, för att inte tala om det som blivit stulet. Visserligen kan man få ersättning genom hemförsäkring, men det finns ofta en självrisk att betala samt att affektionsvärdet på personliga saker inte går att ersätta. Ett bra hemmalarm är inte dyrt, och nu används trådlös teknik så kabeldragningen blir ett minimum.

Det finns många fler sätt att göra din bostad säker. Till exempel är det bra att göra köket barnsäkert om man har små nyfikna barn hemma. Spisskydd och barnsäkra skåp och lådor är enkelt att ordna. Sådan finns att köpa på många varuhus.

This entry was posted in Varor på nätet. Bookmark the permalink.