Mobilt på nätet

Har du precis köpt ny och fräsch iPhone 5 eller 5s? Om så är fallet så bör du vårda den och se till att du håller den intakt när det gäller repor och bucklor. Numera finns det en mängd av så kallade mobilskal som främst skyddar baksidan på mobilen.

Det är ju trots allt ”på rygg” man väljer att lägga mobilen i utgångspunkt när man lämnar den på bordet eller byrån för en stund. Baksidan av mobilen kommer i första hand vara det mest utsatta området för repor och yttre skador.

Ett skall till din nya iPhone behöver inte vara dyrt och du behöver inte begränsa dig till att köpa skalet på Apples egna butiker. Visst går det att klara sig utan skal men då måste man verkligen vara uppmärksam och försiktig var man än lägger mobilen. Dessutom är en reparation dyr och många större försäkringsbolag täcker inte ens reparationskostnader, därför är det också viktigt att ta reda på vad din försäkring täcker, och inte.

Det är helt enkelt lätt hänt att man skulle kunna tappa mobilen i golv eller i asfalt. I ett sådant läge kan du garanterat räknat med att den blir rispad eller repad. Om det kostar mindre än en hundring att förebygga detta är det alla gånger värt det.

Även om baksidan av din iPhone 5 eller 5s är den mest repfrekventa ytan så finns det också skydd för skärmen. Märken som Kopter eller Zagg är två tillverkare av ett slags skyddsplast som täcker och skyddar din skärm på ett alldeles strålande sätt.

Plasten är det närmsta man kan komma något orepbart och dessutom blir det inga bubblor i plasten när materialet appliceras på skärmen. Du märker heller inte av några nämnvärda fingeravtryck på plastskärmen. Testar du något av dessa skydd kommer du helt klart bli förvånad av det vackra resultatet.

This entry was posted in Teknik. Bookmark the permalink.