Hitta träningstillbehör för smartphone

Hörlurar

Att ta sig i kragen och börja med löpträningen nu när snön smälter bort och det börjar bli torrt och varmt ute är inte alldeles enkelt. Man behöver bli rejält motiverad.

Att se sig i en helkroppsspegel kan vara ett sätt, men ett ganska tråkigt sådant. Ett mycket trevligare sätt är att ge träningen en positiv dimension som att lyssna på bra musik eller en talbok. I en smart telefon kan du ha både ljudböcker för långpromenaden och ”funky music” för löprundan.

Smarta lurar

Att plugga in hörlurar i öronen är ju enkelt, men om man har fel sorts lurar så ploppar de lätt ur öronen när man springer. Många tycker att sladden till lurarna är i vägen och att man lätt fastnar i den med händer, kläder eller redskap. Det problemet är eliminerat med sportlurar som överför musiken via blåtand. En riktigt fiffig sportlur är ett pannband med inbyggda hörlurar och blåtandmottagare. De här sportlurarna passar alla smarta telefoner med hörlursutgång eller med blåtand. Med en bra sportlur till din smarta telefon kan du inte bara lyssna på den egen favoritmusik utan även på kompisens låtlista på Spotify eller på webbradio. Ett utmärkt alternativ vid långa promenader och trädgårdsarbete.

Träningsappar

Är det något som funnit fotfäste praktiskt taget överallt så är det ju appar, det finns appar för så otroligt mycket idag, även bland sådant man inte trodde skulle ha någon nytta av en app. Men de flesta kan nog se fördelarna med en riktigt bra träningsapp, dessa kan finnas anpassade för specifika träningsstilar och idrotter såväl som för nybörjare till erfarna utövare. En del appar låter en jämföra sig själv med sina vänner och på så sätt motivera varandra även om man inte alltid kan träna tillsammans. Med en bra träningsapp kan man få tag på en hel del statistik över hastigheten man hållit under olika delar av träningen, hur snabbt man sprang som bäst och som sämst, och mycket, mycket mer.

Andra träningstillbehör

För iPhone 5 användare finns dessutom ett antal tillbehör för dig som tar din hälsa och fitness på allvar. Vad sägs om en stegräknare som du kopplar till din telefon eller en personvåg som med rätt programvara i din iPhone håller reda på din vikt över tid och berättar för dig om du klarar ditt viktmål? Shoppa lite trevliga tillbehör för att göra det lustfyllt och roligt, och sen är det bara att sätta igång med träningen!

This entry was posted in Träning. Bookmark the permalink.