Hälsokost på nätet

En god hälsa är en bra grund för ett gott liv. Genom att ta hand om oss själva ger vi oss bättre förutsättningar till att njuta av livet.

En varierad och näringsrik kost ger oss en god hälsa. Immunförsvaret blir starkare och risken för depressioner minskar. Hår och naglar blir starkare och huden får en friskare lyster. Ibland behöver man hjälpa naturen på traven genom att äta kosttillskott. När man tränar hårt blir det extra viktigt att få i sig tillräckligt med näring, för att hjälpa musklernas uppbyggnad. På internet finns ett stort utbud av produkter för hälsan.

De som äter strikt vegetarisk kost löper större risk att drabbas av brist på vitaminet B12. Vid microuppvärmning av mat förstörs 30-40 procent av B12 innehållet. Brist på denna vitamin kan ge minnesstörningar, blodbrist, känselbortfall och trötthet.

I förkylningstider är det bra att stärka sitt immunförsvar för att slippa dyra och långvariga sjukskrivningar. En stärkande algdrink kan mota bort antågande förkylningar.

Recept

  • Juice
  • Spirulina alger
  • ingefära
  • kiwi

Mixa kiwi, apelsinjuice och en tsk riven ingefära. Blanda i spirulina efter smak. Häll upp blandningen i ett vackert glas med hög fot. Blandningen smakar mycket bättre än den ser ut.

This entry was posted in Hälsa. Bookmark the permalink.