Allt du behöver för din graviditet online

Behöver du inhandla saker till den nya familjemedlemmen du har i magen eller kanske behöver du något som underlättar din graviditet men kan inte lämna huset?

Idag kan man som tur är hitta det mesta man behöver och inte behöver online. Är du gravid ammande eller har små barn så kan du hitta det mesta på nätet och få det hemskickat utan att behöva lämna hemmet. Graviditetskollen har ett stort urval  av saker för mamma och barn och du kan enkelt beställa det du behöver.

gravid kvinna med dator

Kanske är du osäker om du ens är gravid. Du mår lite dåligt, kanske har ömma bröst eller bara väldigt trött. Dessa är bara några exempel på alla symtom som kan uppstå om du är gravid. På Graviditetskollen kan du smidigt beställa ett graviditetstest så att du kan försäkra dig om att du är gravid eller inte. Försöker du och din parter att skaffa barn kan du också beställa ägglossningstest för att öka chanserna på att bli gravid. Här finns också en speciell fertilitetsmonitor som ökar chansen med upp till 89 procent. Monitorerna visar upp till 6 av dina fertila dagar.

När det väl är bekräftat att du är gravid är det dags att boka tid på Mödravårdscentralen. Det brukar ske ungefär åtta-tio veckor efter din senaste mens. Även det besöket kan du boka online om du skulle vilja – vissa mödravårdscentraler har bokningsformulär på sina hemsidor medan andra använder sig av epostadresser. Du kan dessutom få mycket bra information redan på nätet – ett exempel ser du här. Under första besöket som är lite längre än de andra brukar du och din barnmorska lära känna varandra lite bättre. Du får också berätta om eventuella ärftliga sjukdomar. Barnmorskan brukar också gå igenom vilka kroppsliga förändringar som sker i samband med en graviditet.

Det finns också sajter på internet som är specialiserade på barn och föräldraskapet. På Vi föräldrar publiceras ständigt artiklar om föräldraskap. Här finns också information om alla stadierna du och barnet går igenom under graviditeten, och det finns även ett forum där du kan få tips och råd av andra som är i samma situation som dig. Att vara förstagångsförälder innebär stora förändringar och känslorna kan variera.

Vi blir ständigt matade med att det är så fantastiskt att bli föräldrar och att allt är så underbart och bra, men faktum är att vissa drabbas av kraftiga förlossningsrelaterade psykoser och depressioner. Då är det viktigt att få rätt hjälp och stöd, trots att vi inte pratar så mycket om sådana här komplikationer så är det viktigt att vi inte ignorerar vårt känsloliv, i synnerhet inte efter en förlossning då det kan innebära en fara för sig själv och det nyfödda barnet.

Det finns kompetent hjälp att få av specialiserade psykologer och annan vårdpersonal, och även om känslorna känns oövervinnerliga så är dem inte det och det är viktigt att komma ihåg det. Som förälder till ett nyfött barn så är man den viktigaste personen i barnets liv, ta därför hand om dig själv på bästa sätt.

This entry was posted in Varor på nätet. Bookmark the permalink.